Op 28 april gaan de eerste versoepelingen in omtrent de maatregelen van de coronacrisis. Zo mogen vanaf die dag winkels en terrassen weer deels open en komt er een einde aan de avondklok in Nederland.

Dat maakte het kabinet dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie. Het kabinet benadrukt dat het belangrijk is om de basisregels te blijven volgen: handen wassen, afstand houden en thuis te blijven blij klachten.

De versoepelingen op een rij:
• Vanaf 28 april om 04.30 uur vervalt de avondklok;
• Het aantal bezoekers dat thuis mag worden ontvangen per dag, gaat van 1 naar 2;
• Buitenterrassen mogen van 12.00 tot 18.00 uur openen. Maximaal 50 gasten per terras, vaste zitplaatsen, geen zelfbediening en aan één tafel maximaal 2 personen op 1.5 meter afstand (tenzij zelfde huishouden en meer mensen toegestaan wanneer zij uit hetzelfde huishouden komen);
• Winkels en markten open, wel zoveel mogelijk alleen gaan. Niet-essentiële winkels mogen geopend zijn van 06.00 tot 20.00 uur. Dragen van een mondkapje blijft verplicht;
• Hoger onderwijs 1 dag per week toegestaan op locatie;
• Theorie-examens voor rij, vaar of vliegbewijs is weer mogelijk;
• Aantal aanwezigen op een uitvaart naar 100;

Vervolgstappen

De tweede stap in het openingsplan staat op zijn vroegst gepland voor dinsdag 11 mei, waarbij er gekeken wordt naar heropening van meer buitenlocaties als dierentuinen en pretparken.

Of er daadwerkelijk meer versoepelingen komen op dinsdag 11 mei, wordt op maandag 3 mei bekend gemaakt.

6 stappen

In totaal bestaat het stappenplan uit in totaal 6 stappen, waarbij bij stap 6 alle maatregelen worden opgeheven - daar is echter nog geen datum voor.

Wel is er een datum van woesdag 7 juli voor stap 5 waarbij onder meer alle horeca weer geopend zal worden, evenementen weer mogen worden georganiseerd en groepen mogen bestaan uit maximaal 8 personen.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360