Hilversum in top-10 van duurste kosten voor plek op begraafplaats


Hilversum staat op plek 6 van duurste grafkosten in Nederland, zo blijkt uit onderzoek door uitvaartonderneming Monuta.

Voor een plek op de begraafplaats moet in Hilversum gemiddeld 6550 euro worden betaald, terwijl dat landelijk gemiddeld 3036 euro is.

Het duurst is men in Groningen uit voor een graf, namelijk gemiddeld 8422 euro. Het goedkoopst is een graf in de gemeente Losser, waar een bedrag van 765 euro wordt gevraagd per graf.

Crematies

Voor crematies met het gebruik met aula (60 minuten) wordt in totaal 1115 euro gevraagd in Hilversum. Voor een technische crematie, dus zonder gebruik van de aula en zonder de aanwezigheid van nabestaanden, moet 475 euro worden betaald.

Landelijk wordt er voor een technische crematie gemiddeld 694 euro betaald, waarbij Hilversum dus relatief goedkoper is. Voor een crematie met gebruik van de aula, wordt landelijk een tarief van 1391 euro gehanteerd waarbij Hilversum ook weer een goedkoper tarief biedt.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,097e volger?

Weer

Weer in Hilversum

Vrijdag 14 mei 2021

12.6 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 12,6 °C. - meer weer »

Vr

7 - 14 °

Za

6 - 13 °

Zo

8 - 13 °

Booking.com