Historisch weinig huizen te koop in het Gooi, prijzen blijven stijgen


Er zijn historisch weinig huizen te koop in het Gooi, zo blijkt uit cijfers door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM Makelaars). Door het geringe aanbod hebben kopers gemiddeld nog maar keuze uit minder dan twee huizen. En door die krapte blijven de prijzen fors stijgen.

In het Gooi werden er in het eerste kwartaal 'slechts' 890 huizen verkocht - een daling van 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Daarentegen steeg de gemiddelde prijs per woning wel, gemiddeld werd er 542.000 euro afgetikt voor een woning. Een prijsstijging van 10,3 procent.

Ook is te zien dat huizen in het Gooi sneller worden verkocht: daar waar huizen in het eerste kwartaal van vorig jaar nog gemiddeld 46 dagen te koop stonden, is dat nu gedaald naar 34 dagen.

Landelijk

Landelijk gezien werden huizen in het eerste kwartaal gemiddeld verkocht voor een prijs van 385.000 euro, een stijging van bijna 15 procent. Ruim 60 procent van alle verkochte woningen werd boven de vraagprijs verkocht (3,5 procent boven de vraagprijs) en stonden gemiddeld 30 dagen te koop.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,097e volger?

Weer

Weer in Hilversum

Vrijdag 14 mei 2021

11.9 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 11,2 °C. - meer weer »

Vr

7 - 14 °

Za

6 - 13 °

Zo

8 - 13 °

Booking.com