Een 41-jarige man uit het Utrechtse Maarssen is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar. De man veroorzaakte in de nacht van 12 op 13 oktober 2018 een aanrijding op de A27 bij Hilversum waarbij zijn partner (bijrijder) om het leven kwam.

De man was op het moment van de aanrijding onder invloed van alcohol. Vanwege wegwerkzaamheden was de snelheid op het deel van de weg verlaagd naar 50 kilometer per uur, de man reed tussen de 122 en 172 kilometer per uur en verloor de macht over het stuur. De auto kwam tegen een boom tot stilstand: hijzelf raakte lichtgewond, zijn partner die als bijrijder in het voertuig zat overleed ter plaatse.

De officier van justitie eiste 18 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk plus een rijontzetting van drie jaren, maar de rechtbank ging vanwege de omstandigheden en ingrijpende gevolgen voor de verdachte (overleden partner) niet mee in de eis. De rechtbank vond een onvoorwaardelijke celstraf niet passend en besloot over te gaan tot een taakstraf en voorwaardelijke celstraf. Ook is de man zijn rijbewijs twee jaar kwijt en zal hij een schadevergoeding moeten betalen aan de familie van het slachtoffer.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360