Alhoewel het begin november nog bijzonder warm was voor het eind van het jaar, belooft het inmiddels zo’n vier weken later de koudste week van het jaar te worden. Temperaturen tot onder het vriespunt met dinsdag en woensdag het koudst deze week. 

Dinsdag en woensdag wordt het op zijn koudst -5 graden in Hilversum, met overdag maximaal 1 graad boven nul. 

Vanwege de voorspelde temperaturen, is er kans op gladheid waardoor strooiwagens preventieve strooiacties zullen uitvoeren in de stad. Het blijft droog, waardoor er geen kans is dat regen vastvriest aan de grond. Wel kunnen weggedeelten daarentegen bevriezen.

Volgende week

Vanaf volgende week, lijkt het weerbeeld enigszins te verbeteren en worden de temperaturen zachter: gedurende volgende week, zal de temperatuur weer uitkomen op maximaal 10 graden boven nul. 

Een witte kerst is uitgesloten: naar verwachting ligt de temperatuur beide kerstdagen rond de 10 graden boven nul, met kans op een druppel regen maar ook zou de zon zich geregeld laten zien.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.