Het weer in Hilversum

 • Vandaag

  Do 11 augustus 2022
  31 °C
 • Morgen

  Do 11 augustus 2022
  32 °C
 • Overmorgen

  Vr 12 augustus 2022
  33 °C

Meer weer? Klik hier

Donderdag 11 augustus 2022
20.2 °c
2

Word jij onze 2,821e volger?

instagram

linkedin

Serieus winterweer op komst: 'vrijdag kans op sneeuwdeken tot 10 centimeter'

Politiek en gemeente

Foto via images0.persgroep.net


Een gebied van winters weer is momenteel onderweg naar Nederland, waardoor het land in de loop van de week te maken kan krijgen met een sneeuwdeken tot wel 10 centimeter.

Volgens weerbureau Weer.nl hangt er een grote sneeuwsensatie in de lucht: "Zeer koude lucht, vooral in de hogere delen van de atmosfeer, is onderweg naar Nederland. In die koude lucht vormt zich een lagedrukgebied dat een intensieve neerslagzone op de rails helpt."

Al vanaf de nacht van dinsdag naar woensdag bereikt de koude lucht ons land. De neerslag die zal neerdalen, zal voornamelijk regen en korrelsneeuw zijn. Met name in de nacht van donderdag op vrijdag kan er een echt serieus pak sneeuw ontstaan, tot wel 10 centimeter.

'Geen 1-aprilgrap'

Het weerbureau benadrukt dat de weersverwachting geen 1-aprilgrap is, gezien het komende vrijdag 1 april is. Het pak sneeuw is vergelijkbaar met vorig jaar februari, toen storm Darcy voor winterse taferelen zorgde in Nederland.

Ook vrijdagochtend kan het her en der nog blijven doorsneeuwen. Vanaf komende zondag wordt het weer zachter, en zal de temperatuur langzaamaan weer oplopen. Wel blijft het nog even winters, het lenteweer van de afgelopen weken keert naar verwachting pas vanaf eind volgende week weer terug.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Vacature-alert - 3 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 3 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Hilversum, Blaricum, Weesp, Bussum, Almere, Amstelveen en Naarden.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Hilversum

 • Vandaag

  Do 11 augustus 2022
  31 °C
 • Morgen

  Do 11 augustus 2022
  32 °C
 • Overmorgen

  Vr 12 augustus 2022
  33 °C

Meer weer? Klik hier

Word jij onze 2,821e volger?

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!