1

Charlie Aptroot vervangt burgemeester Broertjes tot na de zomer

Politiek en gemeente

VVD'er Charlie Aptroot (70) wordt komende maandag waarnemend burgemeester van Hilversum en zal daarmee Pieter Broertjes vervangen die herstellende is van een hersenontsteking. Aptroot wordt ook voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek.

Aptroot is voormalig Tweede Kamerlid en oud-burgemeester van Zoetermeer. Afgelopen jaar was hij waarnemend burgemeester van Voorschoten

Broertjes in ziekenhuis

De 68-jarige Pieter Broertjes legde op 28 april zijn taken als burgemeester en voorzitter van de veiligheidsregio neer, nadat hij met een zware infectie in het ziekenhuis werd opgenomen.

Na onderzoek bleek dat het ging om een hersenvliesontsteking. Volgens de gemeente gaat het herstel voorspoedig en revalideert Broertjes inmiddels vanuit huis.

Naar verwachting keert Broertjes na de zomer terug als burgemeester van Hilversum.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,111e volger?

Weer

Weer in Hilversum

Vrijdag 25 juni 2021

18.2 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 15,4 °C. - meer weer »

Vr

9 - 19 °

Za

13 - 20 °

Zo

14 - 25 °

Booking.com
Adverteer hier al vanaf €29,-