Hilversummer (21) krijgt 500 euro boete na discrimineren eigenaresse 't Peronnetje


Een 21-jarige man uit Hilversum is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een boete van 500 euro en een schadevergoeding nadat hij in 2017 heftige en racistische woorden uitte aan de vrouw.

Op 17 augustus 2017 ging het mis voor ijssalon 't Peronnetje in Hilversum toen zij haar auto aan het uitladen was en er een mandarijn richting haar werd gesmeten. Nadat zij haar zoontje naar binnen had gebracht, ging zij verhaal halen bij de jongens die de mandarijn gooide en werd daarbij uitgescholden voor onder meer kankernegerin, kankeraap en kankerzwarte.

Daaropvolgend heeft de vrouw de stok van een dweil gepakt en één van de jongens geslagen. De jongen die werd geslagen, is inmiddels volwassen en stond terecht voor belediging.

Zitting

Op de zitting gaf de man aan, de vrouw te hebben uitgescholden waardoor er sprake is van belediging. Een opname van het incident werd door de man gefilmd en online geplaatst wat voor veel onrust zorgde.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank onder andere gekeken naar straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd. Ook houdt de rechtbank rekening met het feit dat de redelijke termijn in deze zaak is overschreden. De man is in september 2017 voor het eerst door de politie gehoord. Een verdachte mag ervan uitgaan dat binnen 2 jaar nadat de vervolging start een vonnis ligt.

Tekst gaat hieronder verder

Al met al komt de rechtbank tot het opleggen van een geldboete van 500 euro zoals ook geëist door de officier van justitie. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van in totaal 400 euro betalen.

Proces tegen de vrouw vanwege mishandeling

De strafzaak tegen de vrouw, voor het slaan met de dweilstok, werd in 2019 al behandeld. De rechtbank oordeelde destijds dat de vrouw geen strafbare feiten had gepleegd gezien er sprake was van putatief noodweer exces.

De vrouw werd vervolgens vrijgesproken.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in 112


Word jij onze 2,054e volger?

Weer in Almere

1.7 °C, voelt als -1.5 °C
windkracht 2 (10.8 km/u)
zon 06.41 uur op en 20.35 uur onder

Vandaag tussen de 0 en 7.9 graden.

13 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 3.3 °C
Laagste temperatuur: 0.5 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 1.0 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -2.9 °C

Hardste windkracht: 2 (10.8 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Di 0.1 °C / 7.9 °C
Wo 1.4 °C / 7.6 °C
Do 2.3 °C / 8.7 °C
Vr 2.2 °C / 10.7 °C
Za 3.7 °C / 8.6 °C
Zo 6.9 °C / 13 °C