Winterweer op komst: weekend kans op sneeuw tot 20 centimeter!


Er is winterweer op komst! Komend weekend krijgt Nederland te maken met een koud gebied afkomstig uit Rusland waardoor het flink zal gaan vriezen en ook een dik pak sneeuw wordt verwacht. 

Naar verwachting bereikt het koude front aan het begin van het weekend ons land en zal de temperatuur dalen tot onder het vriespunt. Overdag zijn er temperaturen van -7 mogelijk, de laag sneeuw kan lokaal 20 centimeter dik worden. Zaterdag zal het eerst gaan regenen waarna de temperatuur onder het vriespunt gaat en de regen overgaat in droge sneeuw.

"Vooral in midden van het land sneeuw"

Het KNMI verwacht vooral sneeuw in het midden van het land, en juist aan de randen van Nederland (Limburg en Groningen) minder sneeuw. Het weerinstituut verwacht lokaal 20 centimeter sneeuw, maar het zou een woordvoerder niets verbazen wanneer er meer dan 20 centimeter sneeuw valt.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,054e volger?

Weer in Almere

2.0 °C, voelt als -0.1 °C
windkracht 2 (7.2 km/u)
zon 06.41 uur op en 20.35 uur onder

Vandaag tussen de 0 en 7.9 graden.

13 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 3.3 °C
Laagste temperatuur: 0.5 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 1.0 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -2.9 °C

Hardste windkracht: 2 (10.8 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Di 0.1 °C / 7.9 °C
Wo 1.4 °C / 7.6 °C
Do 2.3 °C / 8.7 °C
Vr 2.2 °C / 10.7 °C
Za 3.7 °C / 8.6 °C
Zo 6.9 °C / 13 °C