Het kabinet houdt woensdagmiddag een extra persconferentie waarin extra maatregelen zullen worden aangekondigd. De extra maatregelen zullen worden genomen vanwege de Britse variant van het coronavirus, waar veel zorgen over zijn alsmede de besmettingscijfers die 'zeer zorgelijk' blijven.

"De nieuwe virusvarianten kunnen hier in de komende weken in sterkere mate aan gaan bijdragen. Het kabinet acht het daarom noodzakelijk op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen te treffen", aldus minister Hugo de Jonge.

Maatregelen

Wat die extra coronamaatregelen zijn, is nog niet bekend. Het kabinet zou sterk overwegen om een avondklok in te voeren. Daar moet dan wel een Kamermeerderheid voor zijn, dat is nog niet vanzelfsprekend. Zo zou coalitiepartij D66 tegen zijn, net als oppositiepartijen PVV, FvD, DENK en GroenLinks.

Ook andere maatregelen liggen volgens ingewijden op tafel, zoals een inperking van het vliegverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, of het verder beperken van thuisbezoek. Volgens bronnen kunnen de maatregelen deze week al ingaan, als kabinet en parlement het eens worden.

De persconferentie is woensdagmiddag vanaf 13.00 uur live te volgen op de zenders van de publieke omroep.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360