De GAD ziet een stijging in grote kartonnen verpakkingen die naast containers worden gedumpt, mogelijk het gevolg door een stijging van online aankopen. Normaliter zou ook karton in de ondergrondse containers mogen gedeponeerd, maar gezien de grootte van zo een verpakking worden deze voornamelijk naast de containers gedumpt. "Hierdoor ontstaan verstoppingen of de openingsklep raakt klem", aldus de GAD.

Het GAD benadrukt dat het plaatsen van afval naast containers verboden is en daarop streng wordt gehandhaafd, zo is een boete minimaal 100 euro voor wie wordt betrapt.

Scheidingsstations extra geopend

Er wordt geadviseerd om grote kartonnen verpakkingen naast het scheidingsstation te brengen of de verpakkingen dusdanig klein te maken, dat deze wel in de containers passen.

De scheidingsstations in Bussum, Huizen en Weesp zijn op maandag 7 en 28 december extra geopend (van 8.30 tot 16.30 uur). Het scheidingsstation in Hilversum was op maandag altijd al open.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360