Lak aan anderhalve meter afstand in winkels? Dat kost je 181 euro


Wie in winkels geen anderhalve meter afstand tot anderen in acht neemt, kan vanaf heden een boete tegemoet zien van 181 euro. Ook kan er een winkelverbod van één jaar worden opgelegd.

Met de maatregel moet voorkomen worden dat winkels zèlf opdraaien voor de gevolgen wanneer klanten lak hebben aan de door de overheid ingestelde maatregel: winkels kunnen namelijk een boete ontvangen van 4000 euro of kan de burgemeester er voor kiezen om de winkel te sluiten.

De boete kan worden opgelegd aan personen aan 14 jaar en ouder. Ook is de politie inmiddels op de hoogte gesteld over de boete van 181 euro waardoor zij (net als bij winkeldiefstallen) kunnen worden ingeschakeld wanneer een klant weigert mee te werken.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in 112


Word jij onze 2,097e volger?

Weer

Weer in Hilversum

Vrijdag 14 mei 2021

10.4 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 10,4 °C. - meer weer »

Vr

7 - 15 °

Za

6 - 13 °

Zo

8 - 13 °

Booking.com