GGD Gooi en Vechtstreek zet alles op alles om de boostercampagne te versnellen. Met de inzet van extra personeel en het openen van een extra vaccinatielocatie in Bussum, kunnen alle inwoners van 18 jaar en ouder voor eind januari hun boosterprik halen.

Inwoners worden van oud naar jong uitgenodigd om online een afspraak te maken voor de boosterprik. Door iedereen een booster te geven brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus.

Langer doorprikken, extra vaccinatielocatie en boosterprikken alleen op afspraak

GGD Gooi en Vechtstreek opent op 27 december een extra boostervaccinatielocatie op het terrein van de oude Hocras, aan de Franse Kampweg 38 in Bussum. Daarnaast wordt er vanaf komende week 12 uur per dag gevaccineerd op de locatie aan de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum.

Op deze manier schaalt GGD Gooi en Vechtstreek op naar ruim 25.000 boosterprikken per week. Dit zijn er vier keer meer per week dan aanvankelijk van de GGD werd verwacht. Ook met de feestdagen wordt er alle dagen doorgeprikt. Om deze operatie voor iedereen efficiënt en veilig te laten verlopen, kan de boostervaccinatie alleen op afspraak gehaald worden.

Verdubbeling aan personeel

GGD Gooi en Vechtstreek heeft er vertrouwen in om deze enorme klus te klaren.

"Het is mooi om te zien dat veel medewerkers bereid zijn om extra of langer te werken. Daarnaast zorgen we er samen met detacheringsbureaus voor dat er extra medewerkers geworven worden die wij zo snel mogelijk opleiden om in te zetten", vertelt René Stumpel (directeur Publieke Gezondheid Gooi en Vechtstreek).


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360