Afgelopen woensdag kon de politie twee mannen op heterdaad betrappen na een melding van bankpasfraude in Hilversum. Volgens de politie deed een 66-jarige vrouw aangifte van spoofing nadat zij werd gebeld door een 'medewerker van haar bank'.

Na de aangifte kon de politie in actie komen en voorkomen dat haar bankpas werd meegenomen en de vrouw fors gedupeerd werd.

Telefoongesprek

Tijdens het telefoongesprek met de zogenaamde bankmedewerker wisten zij te bewerkstelligen dat de vrouw haar adresgegevens en pincode doorgaf. Volgens de zogenaamde bankmedewerker zou haar bankrekening leeggehaald zijn en om meer fraude en schade te voorkomen werd haar bankpas om 16.00 uur dezelfde dag nog opgehaald.

Uit angst en wantrouwen besloot zij direct naar het politiebureau te gaan. Twee agenten werden ingezet om buiten de woning te posten en twee andere agenten verstopten zich in de woning. Daarnaast was de politie zichtbaar in de wijk aanwezig.

Aanhoudingen

Dankzij de aanwezigheid van de verschillende agenten, konden zij de verdachten goed in de gaten houden. Nadat de verdachte de bankpas in ontvangst nam, gingen de agenten direct over tot aanhouding: de verdachte vluchtte naar buiten en zette het op een rennen.

Mede dankzij een alerte burger die de verdachte blokkeerde op zijn vluchtroute, konden agenten hem aanhouden. De andere verdachte is later aangehouden.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360