Een nieuwe lockdown die vrijdagavond door het kabinet tijdens een persconferentie zal worden aangekondigd bevat strengere maatregelen om het aantal besmettingen tegen te gaan. Zo zal de horeca al om 19.00 uur haar deuren moeten sluiten, mogen er thuis nog maximaal vier personen worden ontvangen en zal er thuisgewerkt moeten worden tenzij het niet anders kan om op locatie te werken.

Naar verwachting zullen de strengere maatregelen ‘enkele weken’ gaan gelden. Ook wordt er gekeken of het corona-toegangsbewijs ingevoerd kan worden bij niet-essentiële winkels en hogescholen. 

2G-maatregel

Ook werkt het kabinet aan een wetswijziging om de zogenoemde 2G-maatregel van kracht te kunnen maken waarbij een negatieve coronatest niet meer geldt als toegangsbewijs, maar er echt een bewijs van vaccinatie moet worden getoond. Het kabinet hoopt hiermee dat niet-gevaccineerden alsnog een prik laten zetten.

Omdat er nog een wetswijziging moet plaatsvinden, zal de 2G-maatregel pas later van kracht worden.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360