Heerlijke tappenades, olijven, kazen, charcuterie en volle wijnen: aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 111 in Hilversum is afgelopen vrijdag de nieuwe vestiging van delicatassenwinkel Bazs geopend. 

Eerder sloot het Grand Cafe Bazs aan de Havenstraat dat opende in 2017, waarna er hard is gewerkt aan de nieuwe delicatessenwinkel.

'Samenwerking met gemeente was niet optimaal'

Volgens de uitbaters bleek de samenwerking met de gemeente niet optimaal en werd het ondernemerschap vanwege verschillende maatregelen omtrent het bestemmingsplan, geluidsnormen, parkeerbeleid en veiligheidsnormen wat heeft doen besloten om te vertrekken uit de Havenstraat.

Ook de sluiting in 2020 vanwege de coronacrisis bleek een tegenslag te zijn, maar tegelijkertijd een moment om kritisch te kijken naar de situatie. Al na de eerste lockdown transformeerde het restaurant in een grand café met bar en entertainment. De delicatessenwinkel kreeg een prominente plek in het pand.

Maar, al gauw liepen de uitbaters tegen het beleid van de gemeente aan: de randvoorwaarden bleken het ondernemerschap aan de Havenstraat onmogelijk te maken en werd er besloten om te verhuizen naar de Gijsbrecht - met het doel de bezwaren van de gemeente te omzeilen.

'Positief blijven'

De uitbaters zeggen vooral positief te blijven, want aan de formule ligt het niet: "Het was simpelweg domme pech en wij hadden niet de steun vanuit de gemeente om van Bazs een succes te maken."

Door alle perikelen werd er besloten om het grand café en de geplande gin & tonic bar te laten, en de focus te leggen op de delicatessenwinkel.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360