In de Wybertjesfabriek aan de Larenseweg in Hilversum-Oost werd ooit het bekende snoepje ‘wybertje’ gemaakt. Nadat de fabriek werd gesloten, heeft het pand lange tijd leeg gestaan.

De eigenaar heeft het monumentale pand onlangs gerestaureerd waarna het in gebruik is genomen door het Hilversumse schoonmaakbedrijf Westerveld dat in het naastgelegen pand kantoor hield. Door die verhuizing komt een  deel van de Wybertjes-locatie vrij. Het huidige kantoor wordt gesloopt en vervangen door appartementen.  

Voor de beoogde nieuwbouw heeft de eigenaar een Locatie Ontwikkelplan (LOP) ingediend. Het college van B en W heeft dit plan op 12 oktober vastgesteld. 

In gesprek met de buurt

Het LOP is tot stand gekomen op basis van gesprekken van de eigenaar met de buurt en de gemeente, waaronder de stedenbouwkundig supervisor. Dit resulteert onder andere in een logische situering van de nieuwbouw tot de bestaande bebouwing en ruimte voor openbaar groen.

Ook zijn de daken van de grondgebonden woningen grenzend aan de percelen aan de Geuzenweg schuin en voorzien van groen om zo de ruimtelijke impact op deze percelen te beperken. En de kamerindelingen en balkons in het beoogde bouwblok aan de Larenseweg zijn zo gesitueerd dat de bestaande privacy van de woningen aan de overkant van de Larenseweg zoveel mogelijk gehandhaafd blijft.

Volgende stap

De volgende stap is het toewerken naar een anterieure overeenkomst tussen de eigenaar en de gemeente.

Hierin staat onder meer het definitieve woon- en werkprogramma - wat voor appartementen en bedrijfsruimtes, de hoogte van de bouw, en de verdeling tussen sociale huur, middensegment en hogere segment - en worden (financiële) afspraken over de inrichting en beheer van de openbare ruimte vastgelegd.

Dit alles onder voorbehoud van vaststelling van het plan door de gemeenteraad middels de bestemmingsplanprocedure. 


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Warning: Attempt to read property "geoplugin_countryName" on null in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 369