Geen nieuwe versoepelingen op 11 mei: uitgesteld naar 18 mei


De versoepelingen die volgens het stappenplan op 11 mei van kracht zouden worden, zijn uigesteld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst zaterdagochtend.

Het kabinet zou in eerste instantie dit weekend bijeen komen om over de extra versoepelingen te praten, maar is inmiddels afgelast.

"We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten", aldus een woordvoerder. van de Rijksvoorlichtingsdienst. "De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog. Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van morgen naar volgend weekend, en de persconferentie schuift dus ook door."

Stap 2 van 6

In het stappenplan bestaande uit in totaal 6 stappen, zou stap 2 op 11 mei ingaan. Stap 2 houdt onder meer in dat pretparken, dierentuinen, musea en bioscoop weer geopend kunnen worden. Ook zou binnen- en buitensport weer volledig toegestaan moeten zijn.

Op zijn vroegst zou stap 2 op 18 mei kunnen ingaan.

Mis nooit meer nieuws uit Hilversum!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Hilversum? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Word jij onze 2,097e volger?

Weer

Weer in Hilversum

Vrijdag 14 mei 2021

11.3 °C

Zwaar bewolkt, temperatuur voelt aan als 10,6 °C. - meer weer »

Vr

7 - 15 °

Za

6 - 13 °

Zo

8 - 13 °

Booking.com