De versoepelingen die volgens het stappenplan op 11 mei van kracht zouden worden, zijn uigesteld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst zaterdagochtend.

Het kabinet zou in eerste instantie dit weekend bijeen komen om over de extra versoepelingen te praten, maar is inmiddels afgelast.

"We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten", aldus een woordvoerder. van de Rijksvoorlichtingsdienst. "De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog. Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van morgen naar volgend weekend, en de persconferentie schuift dus ook door."

Stap 2 van 6

In het stappenplan bestaande uit in totaal 6 stappen, zou stap 2 op 11 mei ingaan. Stap 2 houdt onder meer in dat pretparken, dierentuinen, musea en bioscoop weer geopend kunnen worden. Ook zou binnen- en buitensport weer volledig toegestaan moeten zijn.

Op zijn vroegst zou stap 2 op 18 mei kunnen ingaan.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360